DEKBEDDEN

We bieden een ruim assortiment van dekbedden aan, gaande van de goedkopere synthetische dekbedden tot de duurdere ganzendons. Al onze dekbedden zijn van Duitse makelij.

Synthetische dekbedden

Een synthetisch dekbed is gevuld met polystervezels, die zwaarder zijn dan natuurlijke vullingen. Synthetische vullingen nemen weinig vocht op en kunnen bij transpiratie klam aanvoelen.

Synthetische dekbedden hebben het voordeel dat ze regelmatig kunnen gewassen worden en dat ze uitermate geschikt zijn voor mensen met allergie├źn. Ook is de prijs voordeliger dan van een donsdeken.

Donsdekens

Dons houdt de warmte vast, werkt vochtregulerend en heeft een isolerend vermogen. Een donsdeken bestaat uit een percentage dons en veren. Hoe hoger het percentage dons, hoe lichter en warmer uw dekbed. Tijdens onze slaap verliezen we gemiddeld 2 dl lichaamsvocht via de pori├źn. Een donzen dekbed neemt dit vocht direct op, zodat tijdens de nacht uw dekbed comfortabel blijft. Gedurende de dag wordt het vocht weer aan de omgeving afgegeven.

Grote verschillen zijn er niet tussen eendendons en ganzendons. Het isolatievermogen van eendendons is 87% vergeleken met dat van ganzendons. Ganzendons bestaat uit wat grotere donsvlokken zodat er wat minder vulling moet gebruikt worden.

De kwaliteit van de dons hangt af van de streek waar de dieren leven. Hoe kouder de streek, hoe beter de kwaliteit van de dons. De meeste kwalitatieve donzen dekbedden zijn gemaakt met Oost-Europese dons.