KUSSENS

Een goede matras is belangrijk, maar een goed hoofdkussen is even belangrijk. Een slecht hoofdkussen kan nek- en rugklachten en spanning in de schouders veroorzaken. Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat de uitholling ter hoogte van de hals wordt opgevuld en ondersteund. Bij de keuze van een hoofdkussen spelen drie factoren een rol: harde of zachte matras, je slaaphouding (buikslapers hebben nood aan een zeer dun kussen) en je lichaamsbouw. Indien je op een zachte matras slaapt, neem je best een hoger kussen.

De keuze van een hoofdkussen is heel persoonlijk, daarom kan u bij ons in de winkel een 20-tal kussens uittesten. Zijn er nog twijfels, dan kan u een testkussen voor een drietal dagen thuis uittesten. Ook belangrijk om weten is dat een kussen na 3 à 4 jaar aan vervanging toe is.

Of neem een kijkje op onze webshop www.eengoedkussen.be. Daar vindt u alvast meer uitleg over de verschillende types kussens en advies over welk kussen het beste bij u past.

Soorten Kussens

Synthetische kussens: gevuld met synthetische bolletjes, goed voor mensen met allergieën, minder vormbaar. Een synthetisch kussen heeft als grote voordeel dat het heel onderhoudsvriendelijk is en dus gemakkelijk wasbaar. Synthetische kussens kunnen zowel een zachte als een stevige ondersteuning bieden.

Meer informatie: https://www.eengoedkussen.be/materiaal/synthetisch

Donskussen: geschikt voor alle slapers, zijn zacht en geven veel comfort. Het voordeel van een donskussen is dat het goed vormbaar is. Donskussens bieden een niet te evenaren gevoel van comfort. Ze zijn bovendien gemakkelijk “kneedbaar”. In onze collectie driekamer donskussens vind je 3 hardheden terug: soft, medium of firm. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur wordt de binnenkamer meer of minder gevuld met donsveertjes.

Meer informatie: https://www.eengoedkussen.be/materiaal/dons

Latexkussens: geven de beste ondersteuning, weerstaan aan huisstofmijt en schimmels. Latexkussens bieden een goede ondersteuning aan voor zowel hoofd als nek. Ze zijn vormvast en bestaan in verschillende uitvoeringen, namelijk met stevige of zachte ondersteuning.

Meer informatie: https://www.eengoedkussen.be/materiaal/latex

Traagschuim (tempur): gemaakt uit viscomateriaal, werkt drukverlagend en past zich aan de contouren van het lichaam aan. Uitermate geschikt voor mensen met ernstige nekproblemen. Traagschuimkussens zijn meestal voorgevormd en dus nekondersteunend.  Tempur heeft in zijn gamma, naast nekondersteunende traagschuimkussens, nu ook klassiekere comfort kussens waarin ook traagschuim zit.

Meer informatie: https://www.eengoedkussen.be/materiaal/traagschuim